Couscous salade met geroosterde groente en een vinaigrette van Marokkaanse specerijen.
2 personen:
Ingrediënten:
- Parelcouscous 150 gram
- Munt 2 takjes
- Peterselie 2 takjes
- Rozijnen 30 gram
- Pompoen 1
- Wortel 1 grote
- Tijm 2 takjes
- Ras El Hanout 10 gram
- Azijn 10 gram
- Olijfolie 30 gram
- Peper
- Zout
- Geitenkaas 100 gram
- Olijven 10 stuks
Bereidingswijzen:
couscoussalade:
- Zet een pan met water op met wat zout.
- Als het water kookt doe de couscous erin.
- Laat de couscous +/- 8 minuten koken.
- Snijd ondertussen de munt en de peterselie fijn.
- Giet de couscous af en spoel hem af met koud water.
- Als de couscous is afgespoeld doe je er wat olijfolie, peper en zout bij naar smaak.
- Meng de couscous, rozijnen, munt en peterselie tot een mooie salade.
Geroosterde groenten:
- Schil de pompoen en de wortel.
- Snijd ze daarna in blokjes van 1 á 2 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een bakpan op het vuur.
- Doe wat olie in de pan en bak de groenten totdat ze mooi bruin zijn.
- Rits de tijm.
- Doe de groenten en de tijm in een ovenschaal.
- Breng de groenten op smaak met peper en zout.
- Doe de groenten 10 minuten in de oven. Roer de groenten na 5 minuten even door.
Vinaigrette van Ras El Hanout:
- Zet een kookpannetje samen met olijfolie en de Ras El Hanout op.
- Verwarm deze kort.
- Als de massa is afgekoeld doe je de azijn erbij.
Opmaak:
- Brokkel de geitenkaas in gewenste stukjes.
- Doe de warme groenten over de couscoussalade.
- Voeg de geitenkaas en olijven toe.
- Giet de vinaigrette naar gewenste hoeveelheid over de salade heen.
- De couscoussalade is klaar!
- Geniet van u gezonde maaltijd!