Tips voor zzp’ers in de zorg

Als (beginnend) zzp’er zie je soms tussen de bomen het bos niet meer. Er zijn veel zaken waar je aan moet denken. Wij helpen een handje en delen de 7 beste tips voor kleine zelfstandigen in de zorg. Zo houd je meer tijd en energie over om te doen wat je het leukst vindt: je werk als zzp’er.

Maak tijd vrij voor je administratie

Naast je declarabele uren moet je tijd vrijmaken voor de administratie en het versturen van facturen. In het begin kost dit meer tijd dan je denkt. Gebruik een vaste opmaak voor facturen, dat scheelt sowieso tijd. Er zijn trouwens ook makkelijke onlineboekhoudprogramma’s voor kleine ondernemers.

Verstuur facturen op tijd

Spreek je hierover niks af met opdrachtgevers dan geldt een wettelijke betaaltermijn van 30 dagen. Het duurt dus wel even voordat je krijgt uitbetaald. Wacht daarom niet te lang met het versturen van je facturen.

Netwerken

Bouw een netwerk op van opdrachtgevers. Dat kost tijd. Wat je nu zaait, kun je vaak pas later oogsten. Dus denk niet alleen aan opdrachtgevers waar op dit moment werk is, maar kijk ook verder vooruit. Waar wil je graag werken?

Zichtbaar maken

Maak jezelf zichtbaar op LinkedIn en sociale media. Vertel wat je doet en laat zien dat je je werk leuk vindt. Houd het wel professioneel. Dus liever geen vakantiefoto als profielfoto.

Betrek je familie en vrienden bij je plannen

Zorg dat de mensen om je heen achter je plannen staan. Zo kun je rekenen op begrip en medewerking als je een keer hulp nodig hebt, of geen tijd hebt om andere dingen te doen.

Leg afspraken met klanten vast

Duidelijke afspraken zorgen ervoor dat jij en jouw klanten weten waar ze aan toe zijn. Leg deze afspraken vast. Door zakelijk om te gaan met afspraken voorkom je conflicten en dus negatieve energie.

Last but not least: Meld je aan bij ons ;-)

Niet alleen omdat New Care People specialist is in het detacheren, uitzenden en werven van zorgmedewerkers, maar vooral omdat wij aandacht hebben voor jou en je wensen. Wij hebben vacatures én we maken werken in de zorg leuker. Dus laten we kennismaken!