Gilbert von Berg
— Château Neercanne
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gr. geschoonde butternut-pompoen, in grove stukken gesneden
- 25 gr. gember, zonder schil, fijngesneden
- 1 sjalot, in ringetjes gesneden
- ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 2 st. stengels citroengras, gekneusd
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 3 st. djoeroekblad
- 1 blik van 400 gr. kokosmelk
- 500 gr. kippenbouillon
- 1 limoen
- paar druppels Thaise vissaus
- paar druppels sojasaus
Bereidingswijze:
- Verhit een goede scheut olijfolie in een ruime soeppan en voeg de pompoen, gember, sjalot, knoflook, rode peper, citroengras en djoeroekblad toe.
- Bak al deze ingrediënten gedurende 10 minuten zachtjes aan zodat de smaken goed loskomen.
- Voeg nu de kokosmelk en de kippenbouillon toe.
- Rasp met een zeer fijne rasp de schil van de limoen door de soep, enkel het groene schilletje anders wordt het bitter. Knijp daarna al het sap van de limoen ook door de soep.
- Breng alles nu aan de kook, dek de pan af met een deksel en laat 1 uur op laag vuur koken.
- Draai daarna het vuur uit, en laat de soep nog 3 uur trekken met de deksel erop zodat de smaken van het citroengras en de djoeroekbladeren goed doortrekken.
- Haal vervolgens het citroengras en de djoeroekbladeren eruit en maak de soep helemaal glad met een blender. Wrijf deze daarna door een fijne (haar)zeef.
- Als laatste mag de soep naar eigen inzicht op smaak gebracht worden met de Thaise vissaus en de sojasaus.
Met dank aan chef de cuisine Gilbert von Berghttps://www.oostwegelcollection.nl/chateau-neercanne/