Restaurant Zuiver – Robert Buurma
INGREDIËNTEN:
- 500 g jonge, verse geitenkaas
- 200 ml melk
- 80 g amandelen
- olie om te frituren
- 50 g wilde rijst
- 30 g gedroogd fruit naar eigen keuze
OOK NODIG
- keukenmachine
- slagroomkidde
- patronen voor de kidde
- rookbak
- eikenhoutmot
- frituurpan of een diepe pan
- draadmandje
Stap 1
Maak eerst het schuim van geitenkaas. Draai de kaas met de melk in een keukenmachine
helemaal glad en vul de slagroomkidde met deze cr.me. Schuif 2 gaspatronen
in de kidde en leg hem tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Laat de amandelen in een rookbak boven eikenhoutmot circa 20 minuten roken.
Laat ze afkoelen.
Stap 3
Verhit de olie in de frituurpan tot 210 ÅãC. Stort de rijst in de hete olie en pof
hem circa 20 seconden tot hij gezwollen is. Schep de rijst met een draadmandje of fijne
schuimspaan uit de pan en laat hem op keukenpapier uitlekken.
Stap 4
Spuit het geitenkaasschuim in diepe borden met een kleine spiegel (bodem) en
garneer met de amandelen, de gepofte wilde rijst en het gedroogde fruit.