Mesclun salade met rundergehakt en rode biet – Restaurant Katseveer

“Het grappige is, dat ik, Jessica, vrouw van de chef, dus thuis altijd kook. Dus hierbij een van de gerechten waar de chef graag nog een keertje van opschept. Een gerecht waar iedereen dol op is en in een handomdraai gemaakt:”

Voor 2 personen

150 gr.                 Mesclun salade

300 gr.                 Rundergehakt

350 gr.                 Rode biet gesneden

1                           ui

100 gr.                 Mini geitenkaas bolletjes ( maar naturel geitenkaas zelf in stukjes doen kan ook)

Peper

Zout

Italiaanse kruiden

Honing

Olijfolie ( geschikt voor salades)

Aceto balsamico

Peterselie bieslook dressing ( een beetje mayonaise kan ook prima)

1 handje              walnoten in stukjes

Bereiding

Snipper de ui eerst fijn, bak deze dan met een klein beetje boter of olie glazig. Doe daarna het gehakt erbij en bak deze helemaal krokant rul. Maak het gehakt tijdens het bakken op smaak met wat zout, peper en wat italiaanse kruiden ( doe dit naar eigen smaak).

Doe in een slakom de sla, doe daar een scheutje olijfolie overheen, paar druppels aceto balsamico en een scheut peterselie bieslook dressing, wij vinden het altijd heerlijk om er nog een klein beetje honing in te doen. Doe ook wat peper en zout op de salade. Mix alles heel goed door elkaar. Als het gehakt goed is haal je deze van het vuur en laat je deze afkoelen tot lauwwarm. Snij de biet in blokjes of reepjes ( of koop gesneden biet) en doe deze door de salade.

Doe dan de 100 gram geitenkaas bolletjes en de walnoten er doorheen. Als je alles door de salade gedaan hebt doe je als laatste het lauwwarme gehakt er doorheen en klaar is uw heerlijk goed vullende salade.

Geniet van deze heerlijke en makkelijke en gezonde salade.