Linguine met fenegriek, walnoten en lavas

Restaurant Zuiver – Robert Buurma

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

  • 50 g walnoten
  • 100 g fenegriekkaas
  • 15 g lavas
  • 15 g pijnboompitten
  • 50 ml olie
  • 2 g fleur de sel
  • 500 g linguine

OOK NODIG:

  • bakplaat
  • oven
  • rasp
  • vijzel
  • kookpan

Stap 1

Verhit de oven tot 180 °C. Strooi de walnoten op een bakplaat en laat ze in de
oven in 10 minuten lichtbruin roosteren. Schud de bakplaat af en toe zodat ze gelijkmatig
kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de noten afkoelen.

Stap 2

Rasp de kaas op de grofste rasp. Wrijf in een vijzel de lavasbladeren met de
pijnboompitten tot puree. Voeg een scheutje olie toe en roer de puree glad. Roer er dan
zoveel olie door als nodig is om een smeu.ge pesto te krijgen. Breng hem op smaak met
fleur de sel.

Stap 3

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg als het kookt de linguine toe en laat
de pasta in 9 minuten beetgaar koken. Giet de pasta af, meng de pesto erdoor en maak
het gerecht af met de walnoten en de geraspte fenegriekkaas.

Fotografie: Saskia Lelieveld & Maarten Boersema