Hier hoor ik thuis

Paul Portegijs (56) is verzorgende IG, hij werkt sinds anderhalf jaar via DetaCura. Het laatste jaar is hij ook werkbegeleider, hij coacht leerling-verzorgenden op de werkvloer en werkt ondertussen mee.

Over ouderen met dementie

‘Hier hoor ik thuis. Deze ouderen kennen geen schone schijn meer. Als het verstand ophoudt, blijft de emotie over. De contacten zijn puur en dat trekt me aan. Je moet bij elke oudere de juiste sleutel vinden. Als ik m’n Amsterdamse accent en die liedjes inzet, dan is succes gegarandeerd bij de geboren Amsterdammers.’

Over uitzendkracht zijn

‘Ik beslis zelf of ik dag- of nachtdiensten draai. Die vrijheid is belangrijk voor me. Dit kan ook als zzp’er, maar daar komt weer een stukje ondernemerschap bij kijken. Dit is voor mij totale vrijheid.’

Over coachen

‘Ik ben teamleider geweest en ‘learning on the job’ vond ik altijd al leuk. Als werkbegeleider coach ik vooral in de communicatie en omgang met de bewoners.’

Over opdrachtgevers

‘Ik sta heel erg achter de visie van de zorginstelling waar ik nu werk, het kost me dus geen moeite om dit uit te dragen.’

Over DetaCura

‘Maaike en Sebastiaan investeren tijd en energie in je. Ze vinden het belangrijk dat het goed met je gaat en ze denken in kansen.’