Restaurant Zuiver – Robert Buurma
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 1 c.te de boeuf
- 40 ml zonnebloemolie
- zout
- 1 hele paprika
- 1 courgette
- 8 bospeen
VOOR DE SAUS
- 300 ml kookroom
- 100 ml groentebouillon
- 100 g bleu de Wolvega
- 4 eetl. ma.zena
OOK NODIG
- steelpan
- oven
- BBQ
- grillpan
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Stap 1
Haal het vlees 1 uur voor de bereiding uit de koelkast.
Stap 2
Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijkmatige brede repen, blancheer ze kort
in kokend water met zout, giet ze af en dompel ze snel in koud water. Giet ze nog eens af.
Stap 3
Breng voor de saus de room met de bouillon aan de kook, neem de pan van het
vuur en roer de kaas door de vloeistof tot hij gesmolten is. Voeg al roerend geleidelijk de
maizena aan de saus toe tot hij gebonden is. Houd de saus warm.
Stap 4
Verhit de oven tot 160 graden. Steek de barbecue aan.
Stap 5
Bestrijk het vlees aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi het met
zout. Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Leg de c.te de boeuf
in de grillpan en gril hem 1 minuut. Draai het vlees een kwartslag en gril het weer een
minuut zodat er een ruitpatroon op het vlees is ontstaan. Draai de c.te de boeuf om
en gril de andere kant op dezelfde manier. Laat het vlees 5 minuten rusten, leg het op
een rooster in het midden van de warme oven en laat het garen tot de kerntemperatuur
53 tot 54 C is. Het vlees is dan medium/rare. Haal het uit de oven en laat het afgedekt
met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
Stap
6 Gril de paprika, courgette en bospeen op de barbecue aan beide kanten gaar en lichtbruin.
Stap 7
Schik het vlees en de groenten op verwarmde borden en geef de warme kaassaus erbij.