Broodje Hertenrug carpaccio met wortel en kruiden

Souschef Dennis Wolf werkend in de bedrijfscatering is als velen getroffen door de corona crisis in de horeca. Hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft passie voor het vak en daarom presenteert hij zijn recept van het broodje waar hij de 2e plaats mee behaalde op de Horecava!

Benodigdheden:

4 Panesco Barra gallega media
Zakje rucola (250 gram)
Verse kruiden( peterselie, dille, kervel, bieslook, koriander)
Hertenrugfilet ongeveer 300 gram
Wortel ( 1 grote peen)
Witte port
Suiker
Zeezout (fijn)
Pepermolen
Framboos vinaigrette(Hellmans)


Werkwijze:

  1. Bak de broodjes af in een voor verwarmde oven (200Gr) af bakken op 180 gr 6 a 8
    minuten laat deze afkoelen.
  2. Schil de wortel schoon en mooi rond zodat deze in het vlees kan.
    Wortel koken in witte port met een beetje suiker, en laat deze goed afkoelen.
  3. Hak alle verse kruiden fijn en droog ze met een doek.
  4. Pak de hertenrug en maak met een mes een inkeping precies in het midden van het
    vlees (niet te breed en niet helemaal door ) zo dat de wortel er goed stevig in past.
  5. Bestrooi het vlees ligt met zeezout, peper en de verse kruiden.
  6. Rol het vlees met de kruiden goed strak in krimp folie.
    (Aan de uiteinden van het vlees kun je de folie pakken en strak rollen over de
    werkbank, aanrecht)
  7. Legt de rol een uurtje in de vriezer zodat je deze makkelijker kunt snijden op een snijmachine.